مقدمه ای بر مهارت های پایه و پیشرفته در مشاوره

ساخت وبلاگ

برقرای ارتباط مؤثر،اساس کار یک مشاور موفق است و مهمترین دلیل موفقیت مشاوران،نحوه ی برقرار کردن ارتباط و توجهی است که به مراجعان خود نشان می دهند. به ویژه اینکه هر مراجع مشکلات و ویژگی های خاص خود را دارد و لزوماَ با مراجع یا مراجعان دیگر قابل مقایسه نیست. تحقیقات گوناگون نشان می دهد که این موضوع که مشاور چه روشی را انتخاب کند ، اهمیت چندانی ندارد، به شرط آنکه رابطه ی میان مشاور و مراجع، مناسب ایجاد تغییرات درمانی باشد. لذا، کلید کمک به مراجع برای رفع مشکلات سرگردانی ، در ارتباط میان مشاور و مراجع نهفته است.

از طرف دیگر، مهارت ها مهمترین ابزار مشاوران و اساس کار و رمز موفقیت آنان به شمار می روند. از طریق به کارگیری مهارت ها می توان راه و رسم ارتباط مؤثر با دیگران را تسهیل نمود و به کیفیت این روابط بهبود بخشید.

مشاور در درجه ی اول یک شنونده است؛ شنونده ای که سعی می کند دنیا را به صورتی ببیند که مراجع می بیند تا آنچه را که او احساس می کند، بهتر بفهمد. با این کار ، رابطه ای صمیمانه ، اعتماد برانگیز و همدلانه به وجود می آید که در آن مراجع احساس می کند مهم و در امان است. در چنین محیطی است که مراجع می تواند در مورد خصوصی ترین اسرارش، درونی ترین احساساتش، و چیزهایی که برای او بسیار در آور است و آنقدر خصوصی است که جرأت بازگو کردن آن را نزد دیگران ندارد، صحبت کند.

مشاور اثر بخش علاوه بر دانش تخصصی و ویژگی های شخصیتی مناسب ، که به کسب مهارت های پایه و پیشرفته در جهت برقرار کردن رابطه ی مشاوره ای نیاز دارد. که در آینده ما قصد داریم ابتدا مهارت های پایه و سپس مهارت های پیشرفته را معرفی کنیم. یک مشاور با یادگیری مهارت های پایه و پیشرفته ، مسلماً می تواند با مراجعان خود ارتباط مؤثر برقرار کند و برای آنان اثر بخش باشد.

منبع: مهارت های پایه و پیشرفته در مشاوره و روان درمانی . تألیف دکتر سیمین حسینیان و دکتر آناهیتا خدابخشی کولایی


مشاوران برتر...
ما را در سایت مشاوران برتر دنبال می کنید

برچسب : پیشرفته, نویسنده : 7moshavereh-alzahra2 بازدید : 23 تاريخ : پنجشنبه 9 آذر 1396 ساعت: 4:05